Reus distingeix la societat civil, un any més, als Guardons de la Ciutat

per: Redacció

La Confraria Jesús de l’Amargura, l’Associació d’Alzheimer i altres Transtorns Cognitius, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil han recollit els seus guardons. Carles Busquets, Lluïsa Vilaseca i Carme Saldaña han estat reconeguts a títol pòstum

Els Guardons de la Ciutat donen el tret de sortida a la Festa Major de Misericòrdia. Cada 21 de setembre, la ciutat ret homenatge a la societat civil, a través de les Mencions Honorífiques Municipals o les Medalles de Ciutat. Enguany s’han lliurat sis distincions, tres d’elles a títol pòstum.

Els primers a recollir la seva menció han estat els integrants de la Confraria Jesús de l’Amargura, en reconeixement de la seva trajectòria vinculada a la Setmana Santa i a la Parròquia de Crist Rei de Reus. Una entitat que enguany celebra el seu 75è aniversari.

En segon lloc, el reconeixement ha estat per l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Cognitius de Reus i el Baix Camp que enguany celebra el seu 25è aniversari. Tot seguit ha estat el torn per l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

Tres guardons pòstums

Enguany s’ha distingit la tasca de tres persones a títol pòstum. El primer ha estat Carles Busquets Boladeras, per la seva tasca com a fotògraf i forjador d’un arxiu valuosíssim de la vida reusenca. Però també per la passió pel món dels trens des de l’Associació d’Amics del Ferrocarril i com a impulsor del Parc del Ferrocarril de Reus.

També s’ha lliurat una menció a Lluïsa Vilaseca Borràs, a títol pòstum, en reconeixement de la seva trajectòria com a arqueòloga i museòloga, i especialment per la tasca com a directora del Museu de Reus de 1950 a 1954 i de 1975 a 1984.

Finalment, el darrer reconeixement ha estat per Carme Saldaña Marsal, per la seva tasca en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual, fent de l’esport una eina d’inclusió, amb la fundació del Club Esportiu Alba i amb la seva implicació en els Jocs Special Olympics a Reus el 1996, i en el seu suport a l’edició 2024 també a la ciutat.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS