Últimes notícies:

Més de 70.000 reusencs, cridats a votar aquest diumenge

per: Jordi Olària Gras, Marc Càmara

Aquest divendres s’acaba la campanya electoral

Aquest diumenge els ciutadans de la demarcació de Tarragona escullen els 18 diputats de la circumscripció. Més de 600.000 persones del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre podran escollir entre alguna de les 18 propostes polítiques que s’hi presenten. Actualment, hi ha set formacions amb representació al Parlament de Catalunya.

Dos són els reusencs que, si no hi ha cap sorpresa, seran elegits diputats aquest diumenge. Són Alberto Bondesio, número dos de la llista del PSC, i Pere Lluís Huguet, cap de files del Partit Popular a Tarragona. Amb tot hi ha diversos ciutadans del Baix Camp entre els primers llocs de les candidatures que podrien sortir, com el cap de files de la CUP, Sergi Saladiè, Joaquim Calatayud, número tres de Junts, o Irene Aragonès, també tres d’Esquerra Republicana.

Canal Reus farà el seguiment dels resultats electorals de diumenge a la ciutat, la comarca i la circumscripció a través del seu nou web, canalreus.cat. També abordarà els resultats de tota Catalunya a través de la Xarxa de Comunicació Local diumenge, amb un informatiu a les dues del migdia i un programa especial a partir de dos quarts de nou del vespre.

Epicentre Hard Rock

Unes eleccions que arriben després que el Govern presidit per Pere Aragonès no aconseguís tirar endavant els pressupostos per aquest 2024. El motiu de tot plegat va ser el projecte que està projectat a la Costa Daurada des de fa més d’una dècada i que encara no ha arrencat, el Hard Rock. Un projecte que també ha estat present en bona part dels debats electorals i en els discursos dels candidats.

Situació actual

Arran de les últimes eleccions, l’any 2021, van obtenir representació 7 partits: Esquerra amb 5 diputats, el PSC i Junts amb 4, Vox amb 2 i, finalment, la CUP, Cs i En Comú Podem amb un cadascun. Aquest diumenge, més de 600.000 persones estan cridades a les urnes a la demarcació de Tarragona. Més de 70.000 d’aquests electors corresponen a la ciutat de Reus.

En total s’escullen 135 diputats a tot Catalunya, que en els mesos vinents hauran de conformar un govern per als quatre anys que venen. La majoria absoluta a la cambra catalana se situa en 68. L’aritmètica parlamentària obligarà, amb tota seguretat, la conformació de pactes entre diversos partits per tal d’assolir una investidura i sobretot un govern sòlid o amb suficients suports per a impulsar les polítiques que es vulguin implementar.

AGENDA

RELACIONATS