Últimes notícies:

La Unitat de Tabaquisme de l’Hospital de Reus, un fre per als fumadors

per: Clara Marquiegui

Es tracta d’una àrea de l’equipament sanitari reusenc que tracta fumadors majors d’edat que necessiten ajuda per deixar de consumir tabac

Encara avui dia, el 22,3% de la societat catalana fuma. Els homes ho fan més que les dones, alhora que les dones fumen més de grans, que de joves. Ara ja no només es consumeix el tabac tradicional, sinó que han sorgit noves formes de consum, que també són nocives i creen addicció, però que no estan tan regulades per la llei. A banda, amb els anys, ha quedat demostrat que el tabac no només té efectes negatius per a la salut de la persona que fuma, sinó que també perjudica el seu entorn.

En aquesta línia, la Unitat de Tabaquisme de l’Hospital de Reus atén pacients fumadors majors d’edat, que en la majoria dels casos venen amb ganes de deixar de fumar i necessiten ajuda per aconseguir-ho. 

Alguns ho fan perquè senten que tenen un problema. Altres, no poden sostenir més el pes econòmic que suposa fumar (tenint en compte que s’han anat incrementant els impostos que s’apliquen al tabac). I el tercer grup són pacients que han patit un infart o viuen amb alguna malaltia i es veuen oblidats a deixar-ho per millorar el seu estat.

Les restriccions legislatives, una ajuda per als fumadors

Per la seva banda, les restriccions legals han fet i fan el camí més fàcil a aquelles persones que estan en procés de desintoxicació. Precisament, a inicis d’aquest mes d’abril va aprovar-se un pla estatal de prevenció i control del tabaquisme que, entre altres, preveu ampliar legislativament els espais lliures de fum. Una mesura que, si s’acaba aplicant, podria reduir encara més el nombre de fumadors, de cara als pròxims anys.

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS