Últimes notícies:

Les terrasses de bars i restaurants, els futurs nous espais sense fum

per: Clara Marquiegui

Aquest mes d’abril s’ha aprovat un pla estatal de prevenció i control del tabaquisme que vol ampliar els espais lliures de fum, a banda de sensibilitzar la població per reduir el consum d’aquest producte

L’OMS, l’Organització Mundial de la Salut, considera que el tabaquisme és una epidèmia que representa una gran amenaça per a la salut pública mundial. Arran d’això, la llei estatal en matèria de Sanitat ha anat patint modificacions per reduir la presència del tabac tradicional i els vaporitzadors en la societat espanyola.

De fet, a inicis d’aquest mes d’abril s’ha aprovat un pla de prevenció i control del tabaquisme, que, entre altres, vol ampliar legislativament els espais públics sense fum. Una acció que ha de beneficiar els fumadors actius, però també els passius, que sense fumar, acaben consumint el fum dels que sí que ho fan. 

Aquest pla de prevenció i control és un full de ruta, per als pròxims anys, que s’haurà de concretar a través d’una llei. Aquesta establirà què està prohibit, què es considera una infracció i quines són les sancions a imposar per incompliment.

Les terrasses de bars i restaurants, a la corda fluixa

Entre els nous espais on pot quedar prohibit fumar aviat, hi ha les terrasses de bars i restaurants. Des del sector de la restauració, creuen que els canvis els fan evolucionar, encara que són conscients que s’enfronten a un repte important.

El que està clar és que la intenció de les administracions és vetllar per la salut de les persones, en general, i del medi ambient, davant del perill que suposa el tabaquisme, encara avui dia. També, volen impulsar plans de sensibilització per evitar sumar nous consumidors d’aquest producte, a l’estat. Sobretot, gent jove.

AGENDA

1 d'Agost

25 de Juliol

RELACIONATS