El cicle Fil On torna per omplir el mes de juliol de música i cultura

per: Mireia Jansà Mata

La Palma acollirà diverses actuacions de disciplines escèniques diferents, però amb un gran pes de la música en directe

Combinar actuacions musicals d’arreu de Catalunya amb una representació del talent local. Aquest és l’objectiu del cicle Fil On, una proposta que es va iniciar l’any 2018 com a Fil Musical i que des de l’estiu passat, ha reinventat el seu format per acollir diverses disciplines artístiques però amb la música en directe com a plat fort.

D’aquesta manera, del 4 al 26 de juliol, el Fil On portarà a la palma diverses actuacions. Concerts amb artistes d’arreu de Catalunya, però també actuacions de màgia, la gravació d’un podcast de LANOVA Ràdio, així com un concurs de talents o l’actuació dels participants en el taller Coral rollo Eufòria. De fet, tant aquesta coral com la representació de màgia formen part de la programació Planet Reus, uns tallers que culminen amb una actuació dins del cicle Fil On.

La programació del Fil On

La programació Fil On es desenvoluparà tots els dijous i divendres de juliol, entre les 20:00 i les 22:00 h:

  • Dijous 4: Belén Natalí (r&b i pop, Argentina/Barcelona)
  • Divendres 5: ‘El dilema’, podcast en directe de LANOVA Ràdio
  • Dijous 11: Mourn (indie-rock, Maresme)
  • Divendres 12: Nit de màgia amb Santos Marzag
  • Dijous 18: Zombi Pujol + La Model (punk-rock / emo, La Roca del Vallès / Tarragona)
  • Divendres 19: Coral rollo Eufòria
  • Dijous 25: Mass Islike + Hirens + DelaRat (hip-hop, Reus / Sant Pere de Ribes)
  • Divendres 26: El Show del Talent

La història del Fil On

L’any 2018 va tenir lloc el primer cicle Fil Musical, en col·laboració amb l’Associació Cultural Anima’t. Al llarg de quatre edicions (2018, 2019, 2020, 2022), artistes com Ferran Palau, Maria Rodés, Pau Vallvé, Suu, Maio o Santa Salut van passar pels escenaris dels jardins de la Casa Rull i de La Palma.

El 2023, i ja sense Anima’t, Fil Musical es va reconvertir en Fil On i va ampliar la seva mirada. De quatre dies va passar a vuit, s’hi van sumar altres disciplines més enllà de la música i es va posar el focus en el talent jove local. Així, a més dels concerts de Fetus, Magalí Datzira, Serpent i Bloody Gums, vam veure al Centre d’Art Cal Massó joves fent màgia i cant coral, vam projectar un documental rodat per reusencs i vam organitzar la primera edició del Show del Talent, amb joves entre 15 i 25 anys mostrant les seves habilitats sobre l’escenari.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS