Els treballadors de la brossa plantegen vagues a partir del juliol

per: Marc Càmara

El conveni col·lectiu amb els treballadors de la brossa caduca el 30 de juny i els sindicats volen una millora salarial mentre l’empresa sol·licita que es mantingui la pau social com a mínim uns mesos més

El pròxim 30 de juny caduca el conveni col·lectiu dels treballadors del servei de recollida de les escombraries de Reus. Una data que els sindicats volen aprofitar per reclamar les actualitzacions salarials que fa temps que reivindiquen.

De fet, fa mesos que els treballadors de l’empresa es mobilitzen. Durant aquest temps, els sindicats han convocat diverses manifestacions a la plaça del Mercadal i també al plenari de l’Ajuntament.

Els treballadors de la brossa diuen prou

Segons asseguren fonts consultades per Canal Reus, la darrera reunió amb l’empresa no va aconseguir avançar en la negociació. Les mateixes fonts apunten que la companyia demana temps, mentre que els sindicats volen que s’incrementi el seu salari, un extrem que no és viable perquè, segons els diuen, no hi ha més recursos.

Una de les manifestacions d’aquests mesos

Davant d’aquesta situació, plantegen una reducció horària per passar a treballar un màxim de 37,5 hores setmanals i deixant d’operar els dissabtes. L’empresa, en aquest cas, hauria al·legat que no és viable en termes d’organització si es vol mantenir la qualitat en el servei.

Per tot plegat els treballadors estudien, en el moment en el qual caduqui el conveni, incrementar la pressió i proposen noves mobilitzacions sense descartar convocar vaga.

AGENDA

RELACIONATS