La pluja rega el Baix Camp i el Priorat

per: Redacció

Una estona de ruixats aquest dijous per la tarda han deixat més de 68 litres per metre quadrat d’aigua al Pantà de Siurana

Encara que hagi estat una estona, la pluja ha remullat el Baix Camp i el Priorat aquest dijous a la tarda. Unes hores en què els ruixats han travessat les comarques hi han deixat, en alguna ocasió, els registres de pluja més alts al Camp de Tarragona de tot aquest 2024.

Segons dades del Meteocat, l’estació del Pantà de Siurana va registrar durant el dia 20 de juny un total de 68,2 litres per metre quadrat (l/m²) d’aigua. Una xifra que ascendeix al número u del rànquing com a dia més plujós que s’ha registrat a l’embassament del Priorat aquest 2024, segons les dades recollides per aquest mateix portal.

En altres municipis del Priorat, com són Falset, Margalef o Ulldemolins els registres no van ser tan alts, però hi va ploure igualment. A la capital, per exemple, es van registrar gairebé 12 l/m² d’aigua. En canvi, a Ulldemolins hi van caure 19,7 l/m² i a Margalef només 6,8 l/m² de pluja.

imatge del pantà de Siurana

La pluja al Baix Camp no ha estat tan abundant

En canvi, al Baix Camp, la pluja no va ser tan abundant. Riudecanyes, per exemple, va comptabilitzar 10,9 l/m² d’aigua, 8,1 l/m² al terme de Vinyols i els Arcs (a la vora de Cambrils) i 11,4 l/m² a Mont-roig del Camp a la zona costanera del municipi.

La zona més afortunada de la comarca va ser la de les Muntanyes de Prades. Aquest poble en concret va arribar a registrar en una sola tarda gairebé 35 l/m² d’aigua.

Una pluja molt benvinguda, però encara insuficient per a posar solució als pantans que estan en moments crítics. De fet, el nivell de l’aigua dels embassaments no s’ha vist modificat cap a millor i es mantenen en la línia: Siurana al 2,1% i Riudecanyes al 2,3%.

Incendis forestals

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS