Redessa edita dues audioguies per commemorar els 30 anys

per: Jordi Olària Gras

Són dos recorreguts per espais significatius de Redessa i de la història econòmica de Reus

Redessa vol celebrar els 30 anys obrint-se a la ciutadania i ara afegeix dues propostes orientades al públic general. S’han dissenyat dos recorreguts per als quals s’ha editat una audioguia que es pot trobar al web de l’aniversari de l’empresa municipal de Reus.

Recorren espais significatius de Redessa, tant pel que fa a la promoció d’empreses, amb el viver del camí de Valls o la terrassa del Gaudí Centre, com a la gestió d’habitatge de protecció oficial amb promocions com la de la plaça de la Patacada o la que hi ha d’haver a la Hispània. El conseller delegat de Redessa, Josep Baiges, explica que “té un to molt informal i distès amb el qual volem acostar-nos al públic en general”.

La ruta a peu passa per la promoció d’habitatge protegit de la Patacada

Dues rutes repassen la història de Redessa i de l’economia de Reus

Afegeix que “creiem que és molt important que la ciutadania es faci seu el discurs d’una ciutat emprenedora i innovadora“. Tots dos recorreguts repassen la trajectòria de Redessa, però també inclouen anècdotes, i espais de la història econòmica i empresarial de la ciutat, com el Banc de Reus o les cases Navàs i Gasull. El primer trajecte està pensat per fer-se a peu i pel centre de la ciutat, amb 20 parades i una durada aproximada de 75 minuts.

El segon, plantejat per fer-se amb bicicleta particular —no hi ha parades de la Ganxeta desplegades— en una hora, passa pels espais més allunyats, com el viver, TecnoRedessa o l’edifici Cepid. “Tot i que algú pot pensar que som una colla de romàntics que volem viure del passat, és molt important saber d’on venim per saber on volem anar”, sentencia Baiges.

Ha reblat, de fet, que “hem de ser dignes hereus d’allò que ens hem trobat, d’allò que han estat capaços de fer els nostres avantpassats i precisament amb aquest mateix esperit, intentar generar una il·lusió de futur”. El públic que faci aquests recorreguts pot penjar fotografies a Instagram amb l’etiqueta #30anysRedessa per entrar al sorteig d’un sopar per a dues persones a la Terrassa Gaudí als volts de Misericòrdia.

AGENDA

RELACIONATS