La Fira de Sant Jaume celebra la seva 679a edició

per: Miquel Ferrer, Jordi Olària Gras

La Fira de Sant Jaume tornarà a omplir de cavalls el Parc de la Festa el cap de setmana del 26 al 28 de juliol. La cursa de sacs d’avellanes i les marxes nocturnes acompanyaran novament la proposta

Els propers dies 26, 27 i 28 de juliol tindrà lloc una nova edició de la Fira de Sant Jaume. L’Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona i l’Ajuntament de Reus tornaran a portar al parc de la festa fins a 68 animals en la sisena edició del campionat de Catalunya de morfologia, que se celebrarà els dies 19 i 20 de juliol. Durant el cap de setmana de la fira, pel recinte hi arribaran a passar entre 300 i 400 exemplars.

La inauguració oficial de la Fira de Sant Jaume tindrà lloc el divendres 26 a les nou del vespre, i inclourà l’espectacle eqüestre a càrrec de la companyia francesa Christophe Chaussy, un carrusel de Frisons de La Cruz, Tomàs Santiago i Monta Western de Maria Moya.
A més, la novetat d’aquest any és un espai foodtruck a la fira que permetrà gaudir de forma més àgil de les activitats.

Fira de Sant Jaume

El Campionat de Catalunya de Morfologia dona el tret de sortida

Els dies 19, 20 i 21 de juliol tindrà lloc el 6è Campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça Espanyola, organitzat per l’Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona i l’ANCCE. Aquest tipus de campionats valoren la morfologia dels animals de pura raça espanyola, la seva «bellesa», i la perfecció dels seus moviments.

En total, es lliuraran 90 trofeus en 15 categories, dividits entre mascles i femelles. Una gran part dels cavalls participants provenen de Catalunya, però també hi ha exemplars de les Illes Balears, País Valencià, Madrid, Andalusia, França i Suïssa.

Altres activitats de la Fira de Sant Jaume

Com és habitual, la Fira de Sant Jaume també acollirà la cursa combinada de portadors de sacs d’avellanes, que arriba a la 26a edició. La cursa noctura, el divendres, i la caminada seminocturna acaben de completar un programa que també inclou l’actuació de la Somera de Reus.

A banda de tot el seguit d’espectacles, concursos i exhibicions eqüestres, la Fira també organitza algunes activitats pensades especialment per als més joves, i compta amb una zona infantil en la que s’ubica el circuït de ponis, en què poden pujar els nens i fer un trajecte curt.

AGENDA

RELACIONATS