L’enderrocament de l’antiga estació de Salou porta cua

per: Clara Marquiegui

Tres partits de l’oposició (PP, VOX i USAP) han forçat un ple extraordinari per aturar la demolició, que s’ha acabat celebrant amb l’estació ja en ruïnes.

Ara fa un mes van començar els treballs per a demolir l’antiga estació de trens de Salou, un pas imprescindible per a l’avanç del projecte de l’Eix Cívic. Davant l’arribada imminent de l’enderrocament, tres partits de l’oposició (PP, VOX i USAP) van demanar un ple extraordinari per aturar la intervenció i aconseguir, així, salvar l’equipament i convertir-lo en un centre d’interpretació del ferrocarril.

El ple ha arribat després de l’inici de l’enderrocament

Doncs bé, l’enderrocament va començar a finals de la setmana passada i el ple s’ha celebrat aquest mateix divendres, una setmana després de l’inici dels treballs. Això ha impossibilitat als tres partits complir la seva missió d’aturar l’enderrocament, a través d’una moció. Una situació que han denunciat en aquesta mateixa sessió extraordinària.

L’equip de govern referma la seva decisió

També s’han produit crítiques cap a ERC, socis de govern de l’alcalde Pere Granados, qui han deixat clar que sempre van defensar l’enderrocament de l’estació. El batlle, per la seva banda, també ha volgut respondre a les intervencions de l’oposició reiterant que la seva voluntat sempre ha estat la d’eliminar l’equipament, entre altres, per la seva inestabilitat.

Sempre Salou es manifesta a favor de la demolició

Qui també ha volgut dir la seva ha estat Marc Montagut, el portaveu del grup de l’oposició Sempre Salou, qui ha estat regidor de govern en les darreres legislatures i ha seguit de prop la trama vinculada a l’antiga estació. Montagut ha deixat clar que, com ja havia manifestat abans, està a favor de l’enderroc de l’edifici.

La moció no ha prosperat

D’aquesta manera, la moció presentada per VOX, PP i USAP per preservar l’antiga estació de trens de Salou no ha prosperat.

AGENDA

RELACIONATS