L’AEHT ha organitzat una fase classificatòria per a escollir quin cuiner i plat portarà el nom de la demarcació a la final de Madrid
El ‘Campeonato Nacional de Tapas y Pinchos‘ que organitza ‘Hostelería de España’ tindrà, per primera vegada, una tapa de la demarcació de Tarragona. Ha estat gràcies a la iniciativa de la Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria, que ha buscat entre els seus associats quin representant serà l’encarregat de dur la seva tapa a aquest certamen.
Els seleccionats, després de diferents jornades de tapes organitzades per la mateixa Federació, han participat aquest dilluns en la final. Una competició on s’hi havien classificat fins a 10 restaurants del territori, però on finalment només s’hi han presentat 7.
Durant l’acte, els restaurants han cuinat la seva tapa pel jurat, format per membres del Consell d’Experts de la mateixa Federació.
Els ingredients per ser la millor tapa d’Espanya
Què ha de tenir una tapa per ser la representant al Campionat nacional? Segons Manel Ortiz, el coordinador del Consell d’Experts, ha de tenir producte d’aquí i que es presenti en format tapa que es pugui servir tant en restaurant com en hotel.
Per la seva banda, el president de l’AEHT, Francesc Pintado, s’ha mostrat molt content perquè la demarcació pugui tenir un representant en un certamen com aquest. Sobretot, diu, per “continuar donant a conèixer la nostra gastronomia i producte en altres contrades, més enllà del nostre territori”.
El cuiner i la seva tapa escollits encara no es coneixen. De fet, es desvetllaran al sopar de la Federació que tindrà lloc el pròxim 30 de setembre. La gran final, amb representants d’arreu d’Espanya, se celebrarà a Madrid Fusión, a finals de gener de l’any vinent.