Tanca l’Absenta de Reus 18 anys després

per: Paula Jansà

L’Absenta ha ofert, al llarg de tot aquest temps, música alternativa i fora de les modes i tendències i ha deixat un llegat difícil d’esborrar a la vida cultural i nocturna reusenca.

El que va començar, fa molt temps, com una fantasia, gairebé una broma entre amics, aviat es va anar convertint en un projecte personal, un local on poder donar lloc a la música en viu, i permetre un ambient tavernero, que li esqueia molt bé a la ciutat de Reus…” Així comença la carta de comiat de l’Absenta, un dels locals d’oci nocturn més emblemàtic de la capital del Baix Camp, que tanca després de 18 anys de trajectòria.

En un comunicat, que han difós a través de les xarxes socials i als mitjans de comunicació, repassen des dels seus inicis, que descriuen com a difícils, fins ara. Defineixen aquest local, que s’havia erigit en un referent al sector, com un projecte que ha anat madurant, intentant no deixar d’oferir una atmosfera diferent, sense deixar-se arrossegar per les modes o tendències i marcant un camí propi.

El local ha estat escenari de música en viu, teatre, màgia, circ o cabaret Bizarro i s’hi han forjat amistats, relacions, peticions de noces, converses interessants i algunes discussions. Ara, però, els seus responsables han decidit que, després de gairebé dues dècades, aquest espai emblemàtic de petit format tanqui portes.

En el record de milers de reusencs quedarà un local que ha tingut canvis de fesomia, des de pufs, sofàs i fil musical fins a taules altes, i concerts i sessions de DJ en directe. De combinats emblemàtics com els elefants liles a cafès, vermuts i cerveses. Festes privades i lligams amb entitats locals han omplert de records el local del carrer Aleus número dos, que després de 18 anys donarà pas a una nova etapa.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS