11 treballadors del Burger King de Cambrils atesos per cops de calor a la feina

per: Miquel Ferrer

El restaurant porta tancat des d’aquest dilluns després que onze treballadors patissin episodis de cops de calor durant la seva jornada laboral

Comissions Obreres denuncia fins a 11 accidents laborals relacionats amb cops de calor, a un dels locals de la franquícia Burger King, situat a Cambrils. Segons el sindicat i els treballadors, el restaurant no disposava d’aire condicionat des de Setmana Santa, i l’arribada de les onades de calor durant els mesos d’estiu, ha provocat diversos episodis de marejos, vòmits i desmais a causa de les altes temperatures que s’acumulen a la cuina.

Onze baixes per treballar per sobre dels 40 graus a la cuina

Els fets van començar el passat divendres, quan la gerent del restaurant va haver de ser atesa pels serveis d’emergencia al mateix centre. El local va parar l’activitat arran de l’accident, i es va instalar un equip d’aire acondicionat a la cuina al dia seguent per tornar a obrir. Les mesures però, van ser insuficients tot i les recomanacions de Comissions Obreres de tancar una part de la cuina per tal de disminuir la temperatura, una mesura que va ser descartada per l’empresa.

Treballadors

Dissabte, durant el torn de la tarda es van repetir els episodis de cops de calor en tres treballadors més, segons el sindicat, provocats per una temperatura superior a la permesa per normativa. Comissions Obreres denuncia que els empleats no van poder fer us del volant asistencial de la mutua per poder rebre atenció médica, i que l’empresa es va negar a aturar l’activitat en l’espai on s’havien provocat les baixes, provocant encara sis episodis més de cops de calor.

Tancament i reubicació temporal dels empleats

Va ser dilluns quan finalment, l’empresa va tancar completament el centre de treball, i va reubicar als treballadors a diferents restaurants de la zona. Una reubicació que segons el personal amb qui hem pogut parlar, es va comunicar amb poques hores d’antelació.
Ara, el sindicat demana a la empresa que les condicions laborals siguin aptes per quan tornin els empleats, tot i que diuen, les negociacions no han estat fácils degut a la dificil comunicació entre les dues parts, de la qual han rebut pressions.

El personal del restaurant, es troba a l’espera de tornar als seus llocs de treball durant aquesta setmana, tot i que avisen que la situació és limit, i demanen unes condicions laborals adecuades.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS