Les Orquídies de les Muntanyes de Prades, una guia per reivindicar aquestes flors al territori

per: Mireia Jansà Mata

El llibre recull les més de cinquanta espècies d’orquídies que es poden trobar en aquesta zona del camp de Tarragona

Les Muntanyes de Prades és un espai excepcionalment divers pel que fa a el patrimoni natural de tota mena. Si ens fixem en les orquídies però, aquesta zona acull més d’una cinquantena d’espècies amb la peculiaritat que se’n poden trobar exemplars que pertanyen a ambients mediterranis, però també d’Europa Central inclús del nord d’Àfrica.

De fet, el terme municipal d’Arbolí s’hi poden veure més de 40 espècies d’Orquídia a un radi aproximat de 3 quilòmetres i al llarg de l’època de floració d’aquestes espècies, és per això que els orquidòlegs el consideren un indret excepcional a Catalunya.

Ara, tres amants d’aquestes flors han editat una guia amb les espècies d’orquídies que es poden trobar a les Muntanyes de Prades. El llibre inclou fotografies de cada una de les espècies, a banda d’una explicació de les seves característiques. Tot plegat està ordenat pels mesos d’aparició de les flors, donat que no totes les espècies es poden trobar durant la mateixa època de l’any. Es tracta d’una guia que els autors consideren com la més completa que existeix. El llibre recull totes les espècies que hi ha o hi ha hagut en aquesta zona del Camp de Tarragona, tot plegat acompanyat de dibuixos i il·lustracions que fan més fàcil la seva identificació.

El llibre també vol servir per conscienciar sobre aquestes plantes per tal que els visitants d’aquests espais en tinguin cura, i de passada també reivindica el futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS