30 anys de jocs de rol a Reus

per: Mireia Jansà Mata, Jordi Olària Gras

L’associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus porta tres dècades fomentat l’activitat lúdica, educativa i cultural dels jocs de taula

L’associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus celebra enguany els 30 anys d’història. L’entitat va néixer sent un grup d’amics aficionats a aquests jocs de taula i tres dècades més tard ha esdevingut un referent en la difusió d’aquest tipus d’oci a Reus amb prop d’una seixanta socis i sòcies.

De fet, els jocs de rol ja fa uns anys que viuen una època d’auge pel que fa al nombre d’aficionats. Héctor Sancho, membre de l’entitat explica que cada cop hi ha més difusió als mitjans sobre aquests jocs, així com en plataformes on es poden visualitzar partides senceres o inclús pel·lícules de dedicades a grans jocs. Tot plegat fa que hi hagi més afició a aquests jocs.

Per altra banda, també han vist com augmentava el nombre d’aficionades noies en els darrers anys dins de l’entitat. Sancho explica que abans era un hobby molt masculí i afegeix que “la part positiva és que això ja ha canviat radicalment”.

Una entitat molt activa

L’entitat organitza cada any les Jornades de Jocs de Rol a la Palma. De fet, enguany celebraran la 31a edició d’aquest esdeveniment participatiu. Per altra banda, també porten a terme un cicle de cinema fantàstic els dilluns d’agost als Jardins de la Casa Rull.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS