El Misteri de la Selva commemora un any més a la Verge Maria

per: Sergi Hernández

Després de l’exitosa edició d’enguany, el 2025 el Misteri de la Selva es representarà també a la capital italiana de Roma.

Un any més, l’església parroquial de Sant Andreu Apòstol de la Selva del Camp s’ha omplert de gom a gom per poder veure la doble representació del Misteri de la Selva, que ret homenatge a la Verge Maria. Com és habitual, les posades en escena són, exclusivament, fetes amb intèrprets selvatans i amb indumentàries del segle 14.

Rebuda del públic assistent al Misteri de la Selva 2024

El públic assistent ha rebut les dues representacions assumpcionistes, la del dia 14 d’agost i la del 15, de forma exitosa amb un llarg i calorós aplaudiment final. Tant en l’àmbit representatiu com en el musical, els directors de la peça teatral han fet una molt bona valoració de la tasca feta per part del més d’un centenar d’actors i cantants que intervenen en la peça medieval. Els protagonistes principals han expressat que els nervis i el “misteri” sempre hi són presents, sobretot a l’inici de la peça escènica.

Petit incís, que va acabar amb un simple ensurt

En la representació del dia 15 es van haver d’introduir petits canvis en la processó inicial dels intèrprets, que tradicionalment recorre el carrer Major del municipi fins a l’església parroquial, a causa de la pluja. Per tot plegat, aquest recorregut, que obren els membres de la Colla Infantil de Diables de la Selva, es va traslladar a l’interior de l’església.

Colofó final del Misteri de la Selva amb “premi” inclòs

Malgrat aquest incís que va haver-hi, el Misteri de la Selva ha estat superat un altre any amb èxit total, fet que fa que aquest esdeveniment, que és Patrimoni cultural, es consolidi entre els més destacats d’arreu de Catalunya i que l’any vinent s’hagi confirmat una representació a Roma. La peça, que es farà a la capital italiana, coincidirà amb els 25 anys de la primera visita a la ciutat romana.

AGENDA

28 de Setembre

15 de Setembre

RELACIONATS