Més de 200 treballadors de Reus Net cridats a la vaga

per: Marc Càmara

Els sindicats reclamen obrir diàleg amb l’empresa per tal de desconvocar la vaga

Aquest dimarts els avançàvem des de Canal Reus que els tres sindicats de la UTE Reus Net havien aprovat per unanimitat portar les seves reivindicacions fins a la vaga. Una aturada que tindrà lloc durant els dies de Misericòrdia. Aquest dimecres el comitè d’empresa assegura que queda marge per a la negociació i evitar la vaga.

Els més de dos-cents treballadors de Reus Net estan cridats a fer vaga del 21 al 25 de setembre, al bell mig de les festes de la Mare de Déu de Misericòrdia. Encara no s’han establert els serveis mínims, que caldrà que arbitri el Departament de Treball de la Generalitat. De moment els sindicats mantenen oberta la porta a dialogar amb l’empresa.

Els treballadors protesten contra la negativa de l’empresa, la UTE formada per Romero Polo i Valoriza que va guanyar el concurs del servei, de negociar un nou conveni laboral. Un conveni que ha quedat caducat des del passat 30 de juny. Els treballadors recorden que des del mes de febrer estan intentant establir un diàleg i que l’empresa s’hi ha negat reiteradament.

Crida a l’Ajuntament

Una altra de les crítiques dels treballadors és l’actitud de l’Ajuntament, que asseguren “que s’ha desdit de la problemàtica“. Argumenten que el plec de clàusules que es va redactar en el seu moment no permet maniobres salarials per incrementar sous i que aquesta és una situació que denuncien des del primer dia.

L’Ajuntament, per la seva banda, es manté ferm en el fet que les disputes laborals corresponen a l’empresa.

La vaga també busca que el govern municipal s’impliqui, tal com va fer el PSC quan era a l’oposició i, segons recorden els treballadors, donava suport a les protestes.

Fil de notícies

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS