La brossa s’acumula per la vaga de Secomsa

per: Paula Montalvo

L’empresa ofereix els serveis mínims, però la brossa és visible en molts punts del Baix Camp

Des del dilluns, dia 2 de setembre, els treballadors encarregats de la recollida de la brossa i neteja de la comarca del Baix Camp estan en vaga. L’aturada va iniciar-se en motiu d’un desacord entre els treballadors i l’empresa Secomsa, després de més de 20 mesos de negociacions per a mirar de millorar el conveni i les seves condicions laborals.

Una setmana després, aquesta vaga de Secomsa comença a mostrar el seu efecte. Les bosses de brossa s’acumulen als carrers de pobles com Riudecols, Montbrió del Camp o Riudoms. Quilograms de brossa es comencen a acumular a les zones de recollida d’escombraries.

Ni empresa ni comitè cedeix

Des del comitè de vaga expliquen que en els darrers dies han estat reunits amb l’empresa per mirar d’arribar a un acord. Segons el comitè de vaga de Secomsa, des de l’empresa s’està utilitzant la “tàctica de desgast” perquè els treballadors que fan vaga es cansin de lluitar. A més, denuncien que aquest mateix conflicte ja hauria estat resolt en una empresa privada, i assenyalen directament a les persones que dirigeixen l’empresa com a figures que “no estan a l’altura”. Remarquen que la vaga continua i que els piquets s’enfortiran.

Els pobles on no es nota tant aquesta problemàtica és on hi ha el porta a porta aplicat. Ara bé, alguns ajuntaments de la comarca han activat serveis propis de la brigada municipal per a fer part de la recollida de brossa i neteja viària i que la ciutadania no pateixi tant els efectes de la vaga.

Fil de notícies

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS