La concentració de l’11 de setembre a Reus aplega més d’un miler de persones

per: Mireia Jansà Mata

La mobilització, organitzada per l’Esquerre Independentista del Camp de Tarragona, ha posat de manifest les reivindicacions de la pagesia i el rebuig a macroprojectes com Hard Rock o Lotte

Sota el lema “Fer-ho Possible”, l’Esquerra Independentista del Camp de Tarragona ha recorregut un any més els carrers de Reus durant la tarda de la Diada nacional de Catalunya. L’acte, organitzat per La CUP, Endavant, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, el sindicat COS i el col·lectiu juvenil Arran, ha aplegat més de 1.000 persones malgrat que des de l’organització sabien que seria una jornada complicada a nivell d’assistència pel que consideren el final del procés independentista.

En aquest sentit, Marta Benosa d’Endavant remarca que “precisament és el moment perquè tornin a sortir les persones que estan convençudes de l’independentisme des de molt abans del començament del procés” i afegeix que “ara es vol situar una nova etapa de lluites” per posar sobre la taula “els problemes al nostre país i per tant, quin és el país nou que volem pels Països Catalans”.

és per això que la manifestació enguany ha volgut posar l’accent amb els problemes amb el territori, donant veu a les reivindicacions de la pagesia, la problemàtica de la sequera que especialment afecta les comarques tarragonines així com projectes turístics i empresarials especialment criticats com Hard Rock o la fàbrica de Lotte. De fet, la plataforma Salvem Mont-roig ha tingut un paper destacat en la concentració.

La manifestació s’ha iniciat al Mercat Central, i ha fet el seu recorregut habitual de manera festiva, fins a arribar al Fossar Vell, on han tingut lloc els parlaments, el cant dels Segadors així com altres accions de protesta.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS