Un incendi a Cabacés mobilitza gairebé una cinquantena de dotacions

per: Redacció

El fort vent que bufa aquest dijous dificulta les tasques del cos d’emergències

Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís, aquest dijous a les 15 h, l’avís d’un incendi forestal a tocar de la Serra del Montsant, al municipi de Cabacés (Priorat). En total 51 dotacions, treballen en aquesta zona per extingir les flames, que s’estenen fins a les 20 hectàrees. A través d’un comunicat, els Bombers han informat que cremen pins i vegetació baixa.

Prop de 1.500 abonats de la zona es troben sense subministrament elèctric, a causa d’aquest succés. De fet, efectius del cos treballen amb la hipòtesi que la causa del foc hauria estat per una línia elèctrica. A banda, el vent està dificultant les tasques d’extinció dels Bombers. Quant a l’afectació viària, el Servei Català de Trànsit informa que la carretera T-702 està tallada entre la Vilella Baixa i Cabacés, en els dos sentits de la marxa.

Segons expliquen els Bombers, es preveu que l’incendi evolucioni amb el pas de les hores, ja que aquesta és una zona de difícil accés i el vent està impedint l’ús d’alguns mitjans aeris. Els Avions de Vigilància i Atac (AVA) han hagut de retornar a les seves bases i només es pot treballar amb els helicòpters bombarders.

Zones de confinament

El foc ha afectat una superfície aproximada d’unes quatre hectàrees, segons dades provisionals d’Agents Rurals. Totes dins el Parc Natural de la Serra de Montsant. Fa escassos minuts, Protecció Civil ha emès una ordre de confinament a les zones de Mas Baix i Mas del Roger. L’incendi està cremant amb intensitat a causa de la sequera acumulada a la zona.

ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ: 19:30 h

FOTOGRAFIA: Agents Rurals

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS