Reus impulsa la mobilitat sostenible amb noves accions durant la Setmana Europea de la Mobilitat

per: Redacció

Ganxeta gratuïta, nous radars pedagògics i un Dia Sense Cotxes marquen les activitats de conscienciació ambiental a la ciutat

L’Ajuntament de Reus s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que se celebra del 16 al 22 de setembre, amb una sèrie d’activitats destinades a promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. Entre les iniciatives destacades hi ha la gratuïtat de la Ganxeta, el servei públic de bicicletes compartides, així com la instal·lació de nous radars pedagògics i el tancament del trànsit en els ravals de Robuster i Sant Pere el Dia Sense Cotxes, el 22 de setembre.

La Ganxeta serà gratuïta durant tota la setmana, amb la possibilitat de fer viatges de 30 minuts sense cost utilitzant el codi promocional MOBILITAT2024. A més, es manté activa una rebaixa del 50% en les subscripcions mensuals, amb tarifes reduïdes per a joves i persones grans.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana posarà en funcionament nou radars pedagògics en diversos punts de la ciutat, com l’avinguda de Tarragona o el carrer Pintor Fuster, amb l’objectiu de reduir la velocitat del trànsit i augmentar la seguretat viària. Aquests radars, que s’han mostrat efectius en estudis anteriors, tenen una funció educativa i permeten a la Guàrdia Urbana analitzar el comportament dels conductors.

El diumenge 22 de setembre, coincidint amb el Dia Sense Cotxes, es tallarà la circulació als ravals de Robuster i Sant Pere per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de reduir l’ús de vehicles privats i fomentar altres formes de mobilitat. Aquesta acció vol destacar l’impacte del trànsit en les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Durant la setmana, també es realitzaran accions de sensibilització amb el repartiment de fulletons sobre l’ús correcte dels patinets elèctrics i es farà una xerrada a l’Institut Gabriel Ferrater per promoure la mobilitat sostenible entre els joves.

AGENDA

28 de Setembre

15 de Setembre

RELACIONATS