Pas endavant per a un acord entre SECOMSA i els seus treballadors

per: Mireia Jansà Mata

Els treballadors de l’empresa pública de recollida de la brossa del Baix Camp estan en vaga des del passat 2 de setembre per reclamar millors condicions laborals

Després de deu dies de vaga dels treballadors de SECOMSA, aquest dijous s’ha celebrat una reunió amb l’empresa pública de recollida de la brossa del Baix Camp i els representants sindicals dels treballadors, on s’ha posat sobre la taula una nova proposta d’acord. Cal recordar que els empleats van ajornar la vaga prevista pel 23 d’agost per una primera proposta, però aquesta no concretava l’aspecte econòmic, segons els representants sindicals i, per tant, van iniciar la protesta el 2 de setembre.

La reunió d’aquest dijous, que s’ha celebrat amb una concentració davant de la seu del Consell Comarcal, ha estat positiva, i la nova proposta “és més específica pel que fa als conceptes econòmics”, tot i que, segons els representants dels treballadors, “es podria millorar”.

Ignasi Risalde, delegat sindical de la CGT, explica que “l’empresa podria fer un esforç major pel que fa a les retribucions de diumenges i dies festius”. Els treballadors ja han traslladat aquest punt concret de les reclamacions en la reunió celebrada aquest dijous. Ara, SECOMSA haurà de respondre si accepta o no modificar aquesta qüestió, i després els treballadors decidiran si estan conformes amb l’acord.

Reclamen unes millor condicions laborals

Amb la vaga, els treballadors denuncien pèrdua del poder adquisitiu des de l’any 2012, la sobrecàrrega de treball, l’empitjorament de les condicions laborals i la manca de llocs de feina per poder cobrir les necessitats del servei, i reclamen una pujada salarial lineal d’un 20% així com la millora de manteniment de la maquinària.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS