Del 10 al 13 d’octubre, s’oferiran 25 projeccions de curtmetratges, repartides entre Tarragona i Reus
Torna el Festival Psicurt a Tarragona i a Reus, del dimecres 2 d’octubre fins al dimarts 15 d’octubre. La iniciativa, organitzada pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema.
Enguany, presentarà 25 curtmetratges que concursaran a la Secció Oficial del Psicurt 2024, triats entre els 345 rebuts a concurs, 47 més que en l’edició anterior. En concret, 21 competiran en la categoria de ficció i 4 en la categoria de documental. Aquests films també optaran al premi del públic, dotat amb 500 euros, que serà escollit per votació popular entre totes les persones que visualitzin els curtmetratges a l’Antiga Audiència de Tarragona i al Teatre Bartrina de Reus.
Els curts que es podran veure aborden temàtiques com el dol, la capacitat de poder decidir cadascú i el fet de ser escoltat, la relació entre les malalties físiques i els efectes psíquics que poden provocar, les relacions paternofilials i d’amistat, l’abús sexual infantil, la discriminació i els prejudicis, entre altres.
Inauguració a Tarragona i cloenda a Reus
Enguany, la inauguració del festival es farà el dijous 10 d’octubre a l’Antiga Audiència de Tarragona i la cloenda, el diumenge 13 d’octubre al Teatre Bartrina de Reus.
La pel·lícula inaugural serà Chinas, d’Arantxa Echevarria, que aborda les diferents perspectives generacionals, la duresa de la migració xinesa a Espanya i els conflictes als quals s’enfronten les protagonistes. En acabar la projecció, hi haurà un col·loqui amb Xinyi Ye, l’actriu protagonista.
Activitats complementàries
El festival també comptarà amb activitats paral·leles com l’Educurt o diversos col·loquis. Entre altres, hi haurà la projecció de la sèrie La Mesías, dirigida per Javier Ambrossi i Javier Calvo, amb un col·loqui posterior amb l’actor Roger Casamajor.
A més, també hi haurà projeccions i debats per als centres educatius de Reus i Tarragona, i xerrades amb professionals de la cultura audiovisual i de la salut mental, obertes a tothom.
La programació, al web del festival
Es pot consultar tota la programació i informació sobre el festival a la seva web.
A Reus, les projeccions i activitats tindran lloc al Teatre Bartrina, a l’auditori de l’Hospital de Reus, a Cal Massó i a la Sala Santa Llúcia.