Un brot de dengue afecta ja vuit persones a Vila-seca

per: Redacció

Les autoritats estudien l’origen del brot, i ja tenen sospites sobre una possible exposició conjunta

mosquit

El brot de dengue a Vila-seca afecta ja vuit persones. Es tracta de casos de transmissió autòctona, és a dir, que s’han infectat d’aquest virus al municipi del Tarragonès.

Segons dades actualitzades d’aquest dilluns per part de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), dos casos van requerir ingrés hospitalari, quatre han presentat simptomatologia lleu i dos més han estat asimptomàtics.

D’aquestes persones, dos són turistes francesos, motiu pel qual s’ha comunicat al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del Ministeri de Sanitat. Uns altres cinc afectats són treballadors del part d’atraccions PortAventura, segons avançava el diari El País.

Possible focus del brot, localitzat

Segons l’ASPCAT, els vuit infectats podrien tenir una possible exposició comuna en una zona concreta de Vila-seca. En el comunicat que han emès, asseguren que s’han pres “les mesures de prevenció i control de mosquits tant en la zona on es pot localitzar el focus com també, per principi de precaució, en altres entorns propers”.

Des de Salut també informen que els tres nous casos detectats tenen origen a finals d’agost, en la mateixa setmana que es va notificar el brot.

Com es presenta, el dengue?

La malaltia del dengue es presenta després de patir la picada d’un mosquit. Normalment, és una infecció que es mostra asimptomàtica. En cas que sí que apareguessin símptomes, depenen sobretot de l’edat dels pacients, i duren entre dos i set dies.

Els infants sovint presenten febre seguida d’exantema maculopàpular generalitzat. En els adults, el quadre clínic es caracteritza per febre d’inici abrupte, cefalea intensa amb dolor retroorbitari, miàlgies, artràlgies, nàusees i vòmits i finalment exantema maculopàpular generalitzat.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS