El Carro dels Romanços torna a passejar pel centre de Reus

per: Miquel Ferrer

Aquesta passejada teatral, que enguany celebra nou anys, omple el carrer del centre amb els versos de la producció reusenca de romanços de fil i canya o de canya i de cordill

romanços

El Teatre Bravium torna a portar als carrers de Reus el Carro dels Romanços. Aquesta passejada teatral, que enguany celebra nou anys, omple el carrer del centre amb els versos de la producció reusenca de romanços de fil i canya o de canya i de cordill. Durant la nit d’aquest dijous, els actors han pogut recitar aquesta obra del 1900 en una obra que ha donat sortida des del carrer de Sant Llorenç, i ha tingut les actuacions més destacades a la plaça de la Patacada, al raval de Santa Anna i a la plaça del Teatre. Des del Bravium, expliquen com els versos s’han adaptat per que els temes siguin d’actualitat malgrat el pas del temps.

Uns romanços de fa més d’un segle

Aquesta literatura del tombant del 1900 són composicions en vers, impreses amb plecs de quatre pàgines. El nom els ve donat per la forma com s’exposaven per a la venda: penjats d’un cordill i agafats d’un tros de canya perquè no se’ls emportés el vent. Els venedors els recitaven o cantaven, com a reclam, i la gent els adquiria per llegir-los en reunions familiars, d’amics o al cafè. Segons el president del Bravium, Ferran Figuerola, la idea va sorgir d’un viatge a Galicia, quan van pensar en adaptar la practica de recitar versos al carrer amb les obres i la tradició literaria de Reus.

AGENDA

28 de Setembre

15 de Setembre

RELACIONATS