Malestar entre els veïns de Riudecanyes pel risc de l’aigua contaminada

per: Laura Roig

El canvi de tractament de potabilització de l’aigua i l’obtenció d’aigua del nou pou, les vies en què està treballant l’Ajuntament

“Els veïns de Riudecanyes hem tingut molta paciència”, asseguren alguns d’ells, quan els preguntem sobre com viuen la nova situació de restriccions d’aigua. Però tot té un límit, i és que just després de rebre la recomanació de reduir el temps de dutxa, van aparèixer pel poble pancartes exigint un servei d’aigua de qualitat, unes pancartes que van ser retirades poc després. Malgrat la inquietud que pot haver provocat en ells l’alerta sanitària, n’hi ha que creuen que l’avís només ha servit per provocar un enrenou innecessari, mentre que l’oposició de l’Ajuntament de Riudecanyes, creu que això pot ser el detonant per fer acabar la paciència dels ciutadans.

Alternatives davant l’aigua contaminada

Davant del problema d’excés de trihalometans a l’aigua, a causa del procés de cloració, l’Ajuntament està treballant en dues línies, la de canviar el tractament de potabilització, substituint el clor per diòxid de clor, que seria la més imminent, i la d’obtenir aigua de pous. Recordem que després de dos intents, els darrers dies s’ha tornat a perforar el subsòl en la recerca d’aigua potable.

Tot i així, la solució a més llarg termini, segons l’alcalde de Riudecanyes, passa per abastir-se amb aigua de l’Ebre a través del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT).

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS