Vox Reus s’enfronta a la segona crisi del mandat

per: Jordi Olària Gras

El portaveu municipal de Vox Reus considera una “guerra interna” el conflicte obert arran de la seva negativa a destituir l’assessor del grup

Vox Reus
Imatge d’arxiu del grup municipal de Vox a l’Ajuntament de Reus

Deu mesos després de la primera, Vox Reus es troba immers en la segona crisi interna del mandat. Dels tres regidors que va obtenir a les eleccions municipals n’hi va haver un, José Ruiz, que va abandonar el grup el novembre de l’any passat.

Ara és la direcció qui ha obert una guerra contra el portaveu reusenc, Julio Pardo, i l’assessor municipal del partit. Segons s’ha filtrat aquest dijous, Pardo té una denúncia en contra al comitè de garanties per no obeir les directrius de la direcció general de Vox.

La negativa de Pardo a cessar l’assessor obre una crisi a Vox Reus

Un dels punts de discrepància seria l’ordre de cessar l’assessor del grup municipal de Vox Reus a la qual Pardo s’oposa. En declaracions a Canal Reus explica que “algú ha tingut molt d’interès a eliminar l’assessor del grup municipal”. Apunta, però, que “és un professional d’alt nivell i l’únic amb la titulació acadèmica oficial per exercici el càrrec a tota la província, no hi ha ningú més dins del partit”.

De fet, considera que és aquest el detonant dels moviments de la direcció de la formació d’extrema dreta. Apunta que “eliminar o intentar canviar el portaveu municipal és una fórmula per dir ‘si traiem el portaveu, ens carreguem l’assessor’; és una guerra interna“. Pardo subratlla que la seva vinculació amb el partit respon a un interès local, i no en qüestions de política catalana o espanyola.

L’estructura regional de Vox encadena diverses crisis similars

És per això, insisteix, que no té intenció de deixar ni el partit ni la política reusenca. També fa incís en el fet que, els estatuts de Vox que l’acusen d’haver incomplert, estableixen que les denúncies internes no es poden divulgar públicament. És a dir, que els responsables de la filtració són qui han trencat la normativa de la formació.

De fet, apunta més alt, i considera que el silenci de la direcció provincial respecte a tota aquesta qüestió, valida la filtració i, per tant, l’incompliment dels estatuts. Fonts de fora del partit apunten que, en el cas del grup municipal reusenc, el segon regidor de Vox Reus, Francisco Javier Vaquero, sí que estaria més alineat amb la jerarquia tarragonina del partit.

Fa temps, de fet, que Vox a la regió de Tarragona encadena situacions convulses. Les darreres són la sortida del grup municipal de dos consellers de Tarragona i, a Reus mateix, el pas de José Ruiz a regidor no adscrit. I encara abans, tant l’exlíder tarragonina, Isabel Lázaro, com l’exlíder reusenc, Jordi Ferré, van tenir situacions convulses i, en el cas del de Reus, una sortida poc plàcida de la formació d’extrema dreta.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS