Trens Reus – Barcelona: fins a tres hores de trajecte

per: Marc Càmara

Els trens d’aquest primer dia de servei alternatiu, per culpa del tall de vies a Roda de Berà, han sumat retards d’entre trenta i seixanta minuts

trens

El balanç del primer dia del servei alternatiu per als usuaris del tren fins a Barcelona se salda amb un suspès. Tots els trens d’aquest dimarts al matí que sortien de Reus han arribat a la ciutat comtal amb retard. Entre trenta i seixanta minuts. Però és que la tornada tampoc ha estat bufar i fer ampolles… alguns combois directament ni han fet el trajecte de tornada. És el cas del tren que surt de Barcelona a les 13:00 h, segons que informen els usuaris a Canal Reus.

En el seu moment ja es va posar sobre la taula que el trajecte entre Reus i Barcelona passant per Picamoixons i Valls podria comportar que el viatge entre ambdues ciutats s’incrementés dels 90 minuts als més de 150. Doncs bé, el cert és que en alguns moments del dia, anar fins a Barcelona ha suposat un calvari de tres hores. Una situació que ara els responsables del servei alternatiu creat per RENFE per culpa del tall a les vies a Roda de Berà buscaran solucionar.

Trens sí, autobusos no

Reus és l’única ciutat gran del Camp de Tarragona que no disposa d’un servei d’autobusos per connectar amb Sant Vicenç de Calders. Això s’explica perquè els responsables de Rodalies van valorar més positivament l’opció de connectar la capital del Baix Camp amb el principal node ferroviari del sud de Catalunya amb un tren directe, utilitzant l’R13 i desviant els viatgers per La Plana-Picamoixons. Un trajecte d’uns seixanta quilòmetres que alentia el viatge al voltant dels trenta minuts. Amb tot, a aquest endarreriment, cal sumar-hi els desajustos propis del servei de Rodalies, que en aquest cas ha incrementat la durada del trajecte fins a les tres hores.

trens

Tot i els esforços informatius, però, molts usuaris que tornaven de Barcelona en tren han acabat baixant del vehicle per anar a buscar un autobús un cop arribats a Sant Vicenç de Calders. I és que, segons asseguren a aquest mitjà, no hi ha informació als trens de què han de fer els viatgers que volen anar fins a Reus. Això els ha provocat haver d’esperar al següent comboi. Una situació que ben segur no es repetirà en més d’una ocasió, però que pot ser un problema per als viatgers circumstancials.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS