Un ciberatac paralitza el Consell Comarcal del Baix Camp

per: Marc Càmara

Des de dilluns que el centenar de treballadors de l’ens comarcal no tenen accés als servidors

Segons ha pogut saber Canal Reus i han confirmat fonts oficials, el Consell Comarcal del Baix Camp està aturat per culpa d’un ciberatac. Els responsables de l’ens comarcal suposen que la nit de diumenge a dilluns van quedar afectats els servidors amb els quals treballen. Una situació que van alertar els treballadors a primera hora de dilluns.

Segons fonts del Consell Comarcal, les dades de la institució no s’haurien vist compromeses, però sí les principals eines amb les quals treballen, la qual cosa implica que actualment, el centenar de persones que formen part del consell es troben treballant en precari.

Els tècnics treballen amb tots i cadascun dels ordinadors del Consell Comarcal per tal d’eliminar virus i altres tipus de programari maliciós, unes tasques que alenteixen notablement el fet de restablir plenament el servei. De fet, aquest dimecres els servidors continuen bloquejats i els treballadors no poden fer ús dels seus terminals.

Afectació bàsicament amb els ajuntaments

Segons les mateixes fonts del Consell Comarcal, l’afectació, més enllà de mantenir els treballadors en precari, no afecta les principals estructures de servei. Això s’explica perquè alguns d’aquests serveis treballen amb programari extern.

Amb tot, sí que alguns dels serveis consignats amb els ajuntaments de la comarca poden veure’s endarrerits.

Les autoritats competents estan assabentades de l’atac. S’ha denunciat el cas als Mossos d’Esquadra i també es treballa conjuntament amb l’Agència de Ciberseguretat de la Generalitat de Catalunya.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS