L’associació la Bella Dansa de Reus treballa per preservar la sardana

per: Miquel Ferrer

L’entitat busca potenciar aquest ball popular i introduir la sardana a escoles i altres àmbits

La sardana és el ball per excel·lència de la cultura catalana, tot i que amb l’arribada de noves generacions la dansa ha perdut adeptes, sobretot pel que fa al públic jove. A la ciutat de Reus, l’associació “La Bella Dansa” treballa per preservar aquest ball popular i fer-lo arribar a públics desconeixedors d’aquesta cultura popular.

Una entitat formada per seguidors de la sardana

Segons el president de l’associació, Jaume Virgili, la idea va sorgir després d’observar que al municipi de Reus la sardana a poc a poc s’anava perdent i només es feia un aplec i algunes ballades. Per tal d’impulsar aquest ball popular, van buscar gent i es van agrupar en la que avui es coneix com La Bella Dansa de Reus.

Ara l’agrupació es reuneix a la plaça de la llibertat, on en paraules del seu president, de vegades s’hi ajunten fins a 60 persones. Una mostra del fet que encara hi ha ganes de practicar aquest ball popular. Entre altres activitats, la fundació també visita escoles i geriàtrics per portar la sardana a tots els racons de Reus.

Segons Virgili, la funció d’anar als col·legis és també una manera de conscienciar als més petits sobre la importància de la sardana, i de què es compon, com una forma de donar a conèixer la profunditat de la dansa.

La falta de subvencions, un problema per l’entitat

Segons Virgili, sempre es ballaran sardanes, però per mantenir aquesta associació han de fer activitats i demanar subvencions. L’entitat necessita col·laboradors i gent que els doni suport per tal de fer arribar la seva tasca al màxim públic possible.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS