Milers de reusencs visiten el Reus Ocult en la desena edició

per: Laura Roig

Patrimoni industrial, comercial, cultural, artístic o religiós es poden veure, durant el cap de setmana, en els 10 espais i 4 rutes promogudes pel Reus Ocult

En aquesta desena edició del Reus Ocult, el patrimoni relacionat amb el desenvolupament econòmic de la ciutat ha tingut força presència, amb la mostra d’espais comercials com la històrica Ganiveteria Cavallé, d’espais del primer sector com la Granja Roca Soldevila, o d’espais industrials com el Vapor Vell.

Orígens del Reus Ocult

El Vapor Vell és una antiga fàbrica tèxtil de 4.000 metres quadrats, actualment gairebé buits i en desús, que a mitjans del segle XIX van suposar un revulsiu per la ciutat. La indústria, que havia arribat a tenir uns 500 treballadors, bàsicament dones que filaven i teixien, es va convertir, posteriorment, en una empresa de mobles. Va ser a una zona adaptada de l’edifici on, fa 10 anys, es va gestar un nou projecte amb la voluntat de difondre i valorar el patrimoni de la ciutat: l’actual i consolidat Reus Ocult.

Molt patrimoni lligat el desenvolupament econòmic de Reus

Enguany també s’ha pogut veure, per exemple, la Granja Roca Soldevila, testimoni de l’avicultura a la nostra ciutat. Un espai que quan estava en funcionament utilitzava la tecnologia punta del moment, i que conté un refugi antiaeri. L’emprenedoria també s’ha pogut veure en la visita de Redessa Tecno on, entre d’altres, hi ha firaReus i els estudis de Canal Reus. Per primera vegada, el Reus Ocult d’enguany ha inclòs una visita a Tarragona, a la zona del port, pel fet de ser un punt destacat pel desenvolupament comercial i de la indústria tèxtil de la ciutat de Reus.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS