El trasllat de l’estació d’autobusos reduirà el trànsit a Mas Iglesias

per: Jordi Olària Gras

El projecte preveu que deixin de passar cotxes pel carrer de Jaume Vidal i Alcover i que els autobusos hi circulin soterrats

estació d'autobusos de Reus
Imatge del Parc de Mas Iglesias a l’altura del carrer de Jaume Vidal i Alcover

El trasllat de l’estació d’autobusos a Mas Iglesias ha d’implicar reduir el trànsit de cotxes a la zona. És un dels detalls en els quals ha insistit el govern de Reus durant les trobades amb entitats veïnals i socials de la zona afectada. Les reunions s’han mantingut aquesta setmana amb la Plataforma en Defensa del Parc de Mas Iglesias i amb les associacions de veïns dels barris Fortuny, Carrilet i Mas Iglesias.

L’actual estació es convertirà en una zona verda més gran que l’espai arbrat que es perdrà amb el trasllat, tocant al carrer de Jaume Vidal i Alcover. Precisament aquest vial ha de reduir pràcticament de manera completa la circulació de cotxes. El projecte preveu que només hi circuli el tramvia quan estigui operatiu i deixin de passar-hi vehicles privats.

El govern fa un bon balanç de les reunions sobre el trasllat de l’estació d’autobusos

Sí que hi circularan, a la zona sud, els autobusos, però passaran a circular per sota terra a l’altura de l’escola Eduard Toda. A l’hora de sortir, ho faran directament a l’avinguda del President Macià. Aquest carrer també perdrà bona part de la circulació actual. La previsió és que, en un tram de trenta metres a l’altura de l’actual estació, hi quedin només dos carrils, un per cada sentit.

Estaran elevats i anivellats amb la vorera, de manera que permetrà connectar l’actual parc de Mas Iglesias amb la nova zona verda que s’implantarà on ara hi ha l’estació d’autobusos. Com que la infraestructura anirà a terra, el terreny permetrà replantar-hi l’arbrat que es retirarà del carrer de Jaume Vidal i Alcover i sumar-hi 130 arbres nous, segons la previsió.

La regidora d’Urbanisme, Marina Berasategui, valora positivament les reunions mantingudes, i assegura que s’ha pres nota de les aportacions del veïnat. Unes propostes que ara s’estudiaran per part dels equips tècnics municipals, dels redactors del projecte i de la Generalitat per tot allò que faci referència a l’estació d’autobusos en si.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS