Aparca i Mou-te, el nou abonament sostenible per la ciutat de Reus

per: Miquel Ferrer

Per 50 euros mensuals es disposarà de viatges il·limitats en bus municipal i ganxeta a canvi de reduir l’ús del cotxe

Aparca i Mou-te, aquest és el nom del nou abonament de mobilitat sostenible que l’Ajuntament de Reus oferirà a partir del dia 1 de gener de l’any vinent. La subscripció tindrà un cost de 50 euros mensuals i oferirà diversos serveis per fomentar l’ús de les alternatives sostenibles de mobilitat que ofereix la ciutat.

Aparcar el cotxe al Tecnoparc, un dels requisits del Aparca i Mou-te

Per una banda, l’abonament comportarà el compromís de l’usuari d’aparcar el seu vehicle a l’aparcament municipal del Tecnoparc, amb la possibilitat d’entrar i sortir només dos cops per setmana. Un aparcament que compta amb plaçes suficients, segons l’ajuntament, tot i que no es garanteix una plaça concreta.


En cas d’excedir aquest límit, l’ajuntament avisarà a l’usuari i en cas de que es repeteixi l’incidencia, es podria retirar l’abonament. D’aquesta manera, l’adquisició de l’aparca i mou-te requerirà renunciar a l’ús prolongat del cotxe per la ciutat, a canvi de poder fer servir de manera il·limitada les alternatives de mobilitat sostenible.

Què ofereix l’Aparca i Mou-te

En aquest sentit, l’abonament inclourà un títol de 365 dies, personal i intransferible per fer servir l’autobús urbà sense límit de trajectes, i viatges també il·limitats de fins a 30 minuts amb la Ganxeta, el sistema de bicicleta compartida de Reus. Tot i que l’autobus municipal fa parada al tecnoparc, a través de la línia L50, la Ganxeta no arriba de moment a aquest punt de la ciutat. Segons l’Ajuntament, el desplegament de la ganxeta en aquesta zona està sobre la taula, tot i que encara no hi ha data prevista.

Una forma de transicionar cap a la ZBE

Aquest abonament es crea com una forma de facilitar la transició a la Zona de Baixes Emisions que s’ha d’incorporar a inicis de l’any vinent. l’Ajuntament creu que el servei serà útil per aquells ciutadans que vulguin fer servir l’alternativa al cotxe per un preu més reduit.

L’abonament es farà amb un any de permanència, el que suposarà 600 euros l’any. Una rebaixa de fins a 300€ anuals del que soposaria adquirir els tres serveis de forma separada.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS