Els Mossos detenen un home com a presumpte autor del robatori de l’Orfeó Reusenc

per: Redacció

La investigació continua oberta, tenint en compte que hi podria haver més persones implicades

El passat 24 de setembre, uns lladres van entrar a l’Orfeó Reusenc de matinada i es van endur bona part de l’equipament tècnic del teatre de l’entitat. Ara, i fruit d’una investigació, els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 33 anys com a presumpte autor del robatori amb força.

Segons sembla, el mateix dia dels fets, agents del cos policial van rebre unes informacions que van permetre la recuperació de la caixa enregistradora i l’ordinador portàtil de l’entitat. Així, a poc a poc, els Mossos van anar estirant el fil fins a poder recuperar part del botí sostret, que es trobava amagat en un canyar al costat del Camp de Futbol del Barri Montserrat de Reus.

Allà van localitzar una taula de so i una de llums, un aparell de so i tres maletes de plàstic amb components de microfonia, que ja s’han retornat al legítim propietari.

El detingut no hauria actuat sol

Amb els indicis i proves recavades, els Mossos d’Esquadra van localitzar a Reus l’autor del robatori a qui van detenir durant la tarda del passat dijous. El detingut, que compta amb una quinzena antecedents policials, va declarar en seu policial i té l’obligació de presentar-se davant l’autoritat judicial quan sigui requerit.

La investigació continua oberta, donat que el cos policial creu que hi podria haver més persones implicades. La quantitat de material sostret fa que sigui pràcticament impossible que el detingut hagi actuat sol.

La nova temporada teatral, salvada amb material cedit

El president de l’Orfeó Reusenc, Xavier Gomis, ha explicat a Canal Reus que “el material retornat no arriba a un 30%” d’allò que els van prendre. Pel que fa a la situació actual, estan “salvant” les funcions de la nova temporada amb material tècnic cedit.

Aquest dissabte 19 d’octubre, de 17 h a 21 h, l’entitat cultural ha organitzat una trobada solidària a la plaça Prim de Reus. Tot i que encara no se sap què hi passarà, la voluntat és congregar la ciutat de Reus per tal de recollir diners i pal·liar els efectes del robatori.

AGENDA

RELACIONATS