Mor Josep Francesc Llevat Briansó, exalcalde de Reus

per: Redacció

Francesc Llevat va impulsar les obres de l’aparcament de la plaça del Prim i va suprimir el carrilet entre Reus i Salou

Francesc Llevat

Segons ha pogut confirmar Canal Reus, aquest dimecres ha mort a l’edat de 83 anys Josep Francesc Llevat Briansó, més conegut com a Paco Llevat. Llevat va ser alcalde de Reus des de 1973 i fins al 1977, durant el darrer període del franquisme.

Va ser president de la Jove Cambra de Reus que li va servir com a plataforma política. De fet, la Jove Cambra va ser, durant els anys 70, una escola de polítics. D’allà també en va sorgir Anton Borrell, que va ser el segon alcalde de la democràcia a la ciutat.

Entre altres fites, Llevat va promoure la Mancomunitat de la comarca i va promoure l’autovia de Bellissens, així com el pavelló de Fires i el parc de Sant Jordi. Dos dels seus llegats més transcendents són l’aparcament subterrani de la plaça del Prim, que va obligar a traslladar l’estàtua del general, i també la supressió del carrilet entre Reus i Salou. Totes aquestes qüestions queden resumides en els primers episodis de la sèrie ‘Reus 1970 – 2020: La transformació d’una ciutat‘, de Canal Reus.

Net del psiquiatre Josep Briansó i besnet d’Emili Briansó, Llevat ha estat farmacèutic a la ciutat. Ha publicat diversos llibres sobre la seva experiència política, i també una biografia del General Prim.

AGENDA

RELACIONATS