La tardor deixa a Reus més pluja que tota la resta del 2024

per: Marc Càmara

Des del setembre han caigut 220 litres per metre quadrat i durant els vuit primers mesos de l’any poc més de 200. Una pluja insuficient per alimentar els pantans

Aquest dijous ha tornat a arrencar amb pluja al Baix Camp. Des de poc després de les vuit del matí, les precipitacions s’han anat succeint en diverses onades fins passades les 11.00 h. Una pluja que, segons dades de l’estació meteorològica del Centre de Lectura, ha deixat a Reus al voltant de cinc litres per metre quadrat.

Unes dades que, sumades a les precipitacions de les darreres setmanes, enfilen la quantitat total de pluja acumulada durant aquest 2024 a Reus fins als 420 litres per metre quadrat. Són també dades de l’estació meteorològica del Centre de Lectura que evidencien que la pluja s’ha concentrat al llarg de les darreres setmanes. I és que dels 420 que han caigut durant l’any, 220 ho han fet en els darrers seixanta dies.

Pluja insuficient per als pantans

Tot i aquests episodis de pluja continuada durant els mesos de setembre i octubre, el cert és que els embassaments de Riudecanyes i Siurana continuen sota mínims. Riudecanyes, que es troba actualment a l’1,64% de la seva capacitat, ha baixat 0,003 hectòmetres cúbics en les darreres tres setmanes.

Una situació similar és la que es viu a Siurana que actualment es troba al 0,65% de la seva capacitat, quan el passat 23 de setembre es trobava al 0,85%.

AGENDA

RELACIONATS