Les xifres turístiques de 2024 seran equiparables a les de 2019

per: Clara Marquiegui

La FEHT celebra l’increment de reserves a la primavera i a la tardor

Les xifres oficials de visitants, a la Costa Daurada, no es coneixeran fins a final d’any, quan acabi la temporada 2024, però des de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme tenen molt bones sensacions.

La presidenta de la FEHT, Berta Cabré, ha explicat en una entrevista a Canal Reus que, fins ara, ha estat una temporada “sense sorpreses“. Un fet que els porta a pensar que les xifres arribaran a allò que s’havia previst: superar, o com a mínim arribar, a les de 2019, el darrer any bo prepandèmia.

A banda, incrementar les pernoctacions fora de la temporada d’estiu (sobretot durant la primavera i la tardor) és una victòria per al sector turístic. Un pas més en el camí de la desestacionalització.

Més visitants, en estades més curtes

Pel que fa a l’estiu de 2024, i a diferència del 2023, les xifres totals reflectiran més visitants, en estades més curtes. Un 50% dels viatgers han estat internacionals i l’altra meitat han estat de l’estat o catalans, un públic que any rere any es consolida.

En l’àmbit internacional, creixen els mercats centreeuropeus, amb especial presència del públic britànic, francès, irlandès i alemany, com també amb la recuperació de l’holandès.

Com ja és habitual, les reserves han estat, i seran fins a final d’any, molt polaritzades. Els viatgers reserven amb molt de temps o a última hora, no hi ha terme mig.

“El tercer trimestre serà bo en xifres”

Les reserves d’allotjament per a la castanyada estan arribant ara i, a poc a poc, sembla que comença l’interès per les escapades nadalenques. D’aquesta manera, es preveu un darrer trimestre de l’any amb bona activitat turística.

La Nit de les Estrelles premia el sector del turisme

Precisament, la FEHT ha organitzat una nova edició de la Nit de les Estrelles. Un esdeveniment que ha tingut lloc aquest dijous, a la Terminal de Creuers de Tarragona, i que ha premiat 10 persones, entitats i empreses que impulsen el sector turístic de la demarcació de Tarragona.

L’acte ha comptat amb la presència de moltes autoritats del territori, així com nombrosos alcaldes i regidors d’ajuntaments de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

Durant la gala també s’ha commemorat el 10è aniversari del Pla Conjunt de Promoció, una estratègia única a Catalunya on participen activament el sector públic i el teixit empresarial turístic de la demarcació de Tarragona per treballar en projectes comuns.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS