El bus Reus – Barcelona: pocs usuaris i poca difusió

per: Clara Marquiegui, Paula Jansà, Jordi Olària Gras

Es tracta d’un servei bonificat, a través d’un títol de 10 viatges per 40 euros totals

Després de setmanes de reivindicació, ara fa uns dies la consellera de Territori, Sílvia Paneque, va anunciar que Reus també comptaria amb un reforç en la connexió directa d’autobús amb Barcelona. Un servei que ha passat a ser bonificat, a través d’un títol de 10 viatges per 40 euros totals.

El reforç, que també preveia un increment dels trajectes al dia, s’ha posat en funcionament aquest dilluns, amb molt poca afluència de públic. De fet, el bus de les 6:15 h ha marxat amb un sol viatger, i la resta de places buides. Una situació que s’ha repetit en el bus que ha tornat cap a la capital del Baix Camp a primera hora de la tarda.

Des de plataformes d’usuaris, com Dignitat a les Vies, denuncien la falta d’informació actualitzada i de difusió de les novetats en el Pla Alternatiu de Transport. A banda, reivindiquen que “les alternatives arriben tard”, quan molts usuaris han buscat altres camins per arribar als seus compromisos a temps (cotxes compartits o pisos de lloguer a Barcelona).

A banda, ara fa una setmana també van començar a funcionar els busos entre Reus i Sant Vicenç de Calders, un servei que, fins ara, tampoc ha comptat amb molts usuaris. Tot i això, la intenció és de donar continuïtat a aquest servei de tres busos, en sis franges al dia: tres al matí i tres al vespre.

Tres alternatives cobreixen el trajecte Reus – Barcelona

Des de Reus es pot agafar el tren a l’estació del passeig de Mata i, sense canviar de vagó en cap moment, s’arriba a Barcelona. La particularitat és que el comboi es desvia cap a la Plana-Picamoixons i passa per Valls per evitar la via tallada. Això hauria d’incrementar el temps del recorregut vora un quart d’hora, però a la pràctica l’ha alentit molt més.

Una altra opció és agafar un autobús a l’estació de trens de Reus que deixa els passatgers a Sant Vicenç de Calders, on poden pujar al tren que va cap a Barcelona.

La tercera alternativa per anar des de la capital del Baix Camp fins a la de Catalunya és anar en autobús des de l’estació de busos de Reus directament fins a Barcelona, un servei que ja existia, però que ara s’ha reforçat.

Més alternatives

Pel que fa a altres municipis, com l’Hospitalet de l’Infant, Cambrils o Vila-seca, hi ha un servei d’autobús que els connecta amb Sant Vicenç de Calders perquè agafin el tren cap a Barcelona.

Tarragona, per la seva banda, disposa del mateix servei d’autobús fins a l’estació del Vendrell, i amb una altra connexió per carretera amb Barcelona. A més, els passatgers que arriben a Tarragona amb els trens que pugen des de les Terres de l’Ebre també tenen un servei d’autobús que els porta des de la plaça dels Carros fins a Sant Vicenç de Calders.

Fil de notícies

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS