Reus acollirà la celebració del Dia de la Protecció Civil de Catalunya

per: Mireia Jansà Mata

L’acte tindrà lloc a la ciutat per primera vegada per fer un reconeixement a tècnics i voluntaris del cos

Reus acollirà per primera vegada la celebració del Dia de la Protecció Civil de Catalunya, un acte que vol servir de reconeixement a la tasca de tècnics i voluntaris d’aquest cos d’arreu del país i que tindrà lloc aquest dissabte 26 d’octubre al matí a l’auditori de FiraReus.

A l’acte es preveu la participació de prop de 400 persones, entre personal tècnic de la Direcció General de Protecció Civil i d’ajuntaments, alcaldes i alcaldesses, voluntariat de protecció civil (AVPC), representants dels serveis d’emergència i de seguretat i d’organitzacions col·laboradores en l’àmbit de la protecció civil. Es lliuraran 54 distincions per reconèixer la tasca i el compromís amb la protecció civil a diversos professionals, entitats i altres institucions.

Un esdeveniment que enguany girarà al voltant de la temàtica de la comunicació a la població sobre el risc i les emergències. Es per això que, més enllà de les distincions que es faran, també s’han programat algunes activitats com una conferència titulada: “De la informació a l’acció en la comunicació de risc: com dissenyar comportaments de protecció en la ciutadania”, a càrrec de Manuel Armayones Ruiz, psicòleg, professor de la UOC i Coordinador del Grup de recerca BDLab de l’eHealth Center UOC.

També hi haurà la projecció d’un vídeo del Dia de la Protecció Civil de Catalunya 2024 i una taula rodona sobre el sistema de les alertes de Protecció Civil als telèfons mòbils.

El Dia Mundial de la Protecció Civil de Catalunya

La celebració del Dia de la Protecció Civil de Catalunya va sorgir l’any 2013 amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada i de reconeixement per a totes les persones i organitzacions que treballen per millorar la gestió de les emergències tot reduint l’impacte d’aquestes a la societat.

L’acte, que sempre s’havia celebrat a Barcelona, arriba enguany a la capital del Baix Camp amb l’objectiu de descentralitza la celebració. A més, també coincideix amb el vintè aniversari de l’associació de voluntaris de Protecció Civil de Reus.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS