L’AEHT celebra el primer Simposi del Calçot

per: Redacció

Hi han participants xefs reconeguts del Camp de Tarragona, com ara Rafel Muria, Joan Bosch i Pep Moreno

La Federació d’Associacions d’Empreses d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) ha celebrat aquest dilluns el 1r Simposi del Calçot, una jornada dedicada al calçot i a la seva importància en la gastronomia i cultura del nostre territori, que ha acollit a prop de 50 persones a l’Aula de Cuina de l’AEHT.

L’acte ha estat presidit pel president de l’AEHT, Francesc Pintado, qui ha remarcat “la importància de posar de relleu el producte de proximitat donant suport als nostres productors i defentsant-los des dels nostres restaurants, qui són els grans abanderats donant-li forma en una gran varietat de plats”.

Rafel Muria, del Restaurant Quatre Molins de Cornudella, guardonat amb una Estrella Michelin i un Sol Repsol, ha obert la ronda de showcookings cuinant un plat fred amb gelatina de calçots a la brasa, encurtits, pèsols a la brasa, tonyina, calçots confitats i herbes.

L’ha seguit Joan Bosch, del Restaurant Can Bosch, guardonat amb una Estrella Michelin i dos Soles Repsol, que ha cuinat un menú format per  un entrant: consomé de calçots amb calçot sec i un katsuobushi; un plat principal: vichyssoise de calçots, terrina de calçots, mole de romesco, cigala o galera, cruixent de calçots i calçots encurtits; i un complement: mini teula de romesco amb crema de calçots, anguila fumada i ametlles.

Per últim, Pep Moreno, del Restaurant Deliranto de Salou, guardonat amb un Estrella Michelin i un Sol Repsol, ha cuinat una seqüència de calçot, calamar i romesco que reuneix els productes insígnies dels seus dos municipis d’origen i destí: Valls i Salou, amb el nexe del romesco.

L’organització s’ha mostrat satisfeta per la resposta dels professionals assistents i les institucions col·laboradores, com per la qualitat de les propostes gastronòmiques cuinades.

El calçot, un dels protagonistes de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025

El simposi forma part del conjunt d’accions promocionals de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i compta amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, de l’IGP Calçot de Valls, La Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Valls i les Cambres de Comerç de Valls, Tarragona i Reus.

AGENDA

8 de Març

Teatre: Bona Gent

RELACIONATS