La vida del Cor Eco de Clavé de Reus, a l’Arxiu Municipal

per: Clara Marquiegui

Es tracta d’una entitat musical que va tenir un paper molt important en la societat reusenca, sobretot entre els anys 1950 i 1970.

A partir d’aquesta mateixa setmana, el fons del Cor Eco de Clavé de Reus forma part del dipòsit de l’Arxiu Municipal. L’entitat musical va tenir un paper molt important en la societat reusenca, sobretot els anys 50, 60 i 70, quan molts joves es van animar a participar en les sortides de cantaires, per tot Catalunya.

I és que, més enllà de la música, va ser una entitat que va treballar per a la dinamització social d’aquesta zona. Ho explica Glòria Maria Arnavat Musté, qui ha conservat i descrit tota la documentació, a banda que el seu pare va ser president de l’entitat durant més de 30 anys.

1,60 metres lineals de documentació

El fons té un volum d’aproximadament 1,60 metres lineals i inclou documentació textual i fotogràfica, compresa entre els anys 1888 i 2007.  El contingut el formen documentació que fa referència a la constitució i organització de l’entitat, material de caràcter administratiu i econòmic, comunicacions i butlletins de difusió del cor, partitures, publicacions com l’Aurora de Clavé i objectes com ara medalles, trofeus o cintes.

La presentació d’un llibre acompanya la donació del fons

Fins al 19 d’abril, tothom qui vulgui podrà visitar la mostra documental del fons al vestíbul de l’Arxiu de Reus. A banda, aquest dijous, 11 d’abril, a les 18 h, es presentarà el llibre titulat ‘Cor Eco de Clavé de Reus’, al mateix equipament. Amb aquesta publicació, la número 17, es dona continuïtat a la col·lecció Publicacions de l’Arxiu Municipal de Reus. El darrer número fou publicat l’any 2011.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS