
Salou tornarà a convertir-se, aquest cap de setmana, en la capital de la gastronomia catalana amb la celebració de la 13a edició de Sabor Salou, una de les fires gastronòmiques a l’aire lliure més consolidades i multitudinàries del territori.
La inauguració oficial tindrà lloc aquest divendres, 23 de maig, a les 19.30 h, i comptarà amb la presència de la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Cristina Lagé, de l’alcalde de Salou, Pere Granados i del regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez.
La fira, ubicada al primer tram del passeig Jaume I, s’allargarà fins diumenge 25 de maig i reunirà un total de 38 expositors amb 57 estands dedicats a la gastronomia, la restauració i els productes gourmet. Aquesta edició incorpora importants novetats, com ara l’Espai Gastrolab by Makro, un escenari dinamitzat durant tot el cap de setmana amb showcookings, tastos i tallers per a tots els públics.
Entre els moments més destacats de la programació, cal esmentar la participació del xef amb Estrella Michelin Pep Moreno, que diumenge oferirà un taller sota el lema “Tornem a cuinar a casa. És un acte d’amor pur”, amb receptes senzilles pensades per a cuinar en família. També es comptarà amb la col·laboració d’entitats com l’Institut Català del Vi (INCAVI), Valira, Royal Bliss, Medius Kolorus o Escencia Capital Partners.
A les 19h, la directora general de Turisme, Cristina Lagé, signarà el Llibre d’Honor al Patronat Municipal de Turisme i després acudirà a la inauguració del la fira ‘Sabor Salou’
La fira amplia enguany el seu horari i estarà oberta de 12 del migdia a 12 de la nit els tres dies, amb una programació variada i transversal: tallers infantils de decoració de galetes i creació de pizzes, tastos de caves, vins i cerveses, demostracions de cuina internacional i sessions musicals en directe, entre d’altres.
Sabor Salou vol oferir una experiència completa per a tots els públics i perfils de visitants: famílies, parelles, grups d’amics i també persones grans, amb una oferta adaptada a diferents horaris, gustos i ritmes de participació. A més, s’ha dissenyat un espai firal clarament estructurat en zones diferenciades —zona d’espectacles, zona de gastronomia, zona infantil i chill-out— per tal de garantir el confort i la convivència amb l’entorn.
La fira, ubicada al primer tram del passeig Jaume I, s’allargarà fins diumenge 25 de maig i reunirà un total de 38 expositors amb 57 estands dedicats a la gastronomia, la restauració i els productes gourmet
La fira també inclou activitats de gran format com les degustacions populars de paella i fideuada, masterclass de còctels com el Pisco Sour o el Mojito, espectacles de carrer amb gegants, batucades i animació itinerant, i un espai infantil amb jocs gegants, maquillatge i tallers creatius.