Es tracta d’una iniciativa que s’ha impulsat per formar docents pel nou mòdul de digitalització

Intel·ligència artificial, ciberseguretat o bigdata… Aquests termes, que cada vegada són més comuns en el nostre dia a dia, també són encara molt desconeguts per gran part de la població. És per això, que en un món cada vegada més digitalitzat, és important que l’educació s’adapti a les noves eines que ens ofereix la tecnologia.
Sota aquesta premissa, s’ha impulsat la 1a Setmana de la digitalització a Catalunya que aquest dimarts ha tingut Reus com a seu principal. Aquesta iniciativa, pionera a casa nostra, té per objectiu impulsar el desplegament del nou mòdul de digitalització dins dels cicles formatius de grau mitjà i superior de la Formació Professional. “Aquest és el primer any que dintre dels cicles formatius hem implantat un mòdul formatiu de digitalització i vam veure que hi havia moltes mancances pel que fa a la formació del professorat en aquests temes” explica Vicent Pastor, assessor tècnic del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
La sessió a la capital del Baix Camp ha acollit una trentena de docents d’FP i s’ha centrat en la resolució de manera col·laborativa de reptes de digitalització, posant la mirada en casos d’èxit i empreses referents al territori. “Hem parlat de la Mussara, dels olis, dels vins… I els hem posat reptes molt generals: com digitalitzaries aquest procés? Són reptes on internet, la intel·ligència artificial, el núvol o la ciberseguretat hi participen des de la visió del professorat…” apunta Núria Ferré, formadora de formadors del mòdul de digitalització.
La Setmana també farà parada a Lleida i Barcelona
La setmana inclou cursos de trenta hores de formació amb una sessió presencial en diferents territoris catalans. Aquest dimecres tindrà lloc a Lleida i dijous a Barcelona.