L’esdeveniment ha estrenat un nou espai, l’Aula del Vi, que està dedicat a educar al voltant d’aquest món
Aquest cap de setmana, Cambrils s’ha tornat a convertir en la capital del bon menjar i el bon beure amb la 15a edició del Festival del Vi i la Gastronomia. Concretament, el Parc del Pescador ha acollit més de 70 expositors entre cellers, restauradors, artesans i creadors locals.
Entre les novetats d’aquest any, destaca l’Aula del Vi, un espai que ha permès descobrir, tastar i aprendre amb més de 20 activitats enològiques programades. És un servei que respon al fet que la vila marinera fa temps que s’ha guanyat el títol de capital de la cultura gastronòmica catalana i això implica “la responsabilitat, també, d’educar i fer pedagogia al voltant d’aquest món enogastronòmic“, en paraules de l’alcalde, Oliver Klein.
La fira ha tancat portes amb molt bona acollida per part del públic. De fet, divendres i dissabte es va arribar a l’aforament complet, en algun moment de la jornada, situat vora les 5.000 persones.
Recupera el programa especial
Canal Reus va emetre un programa especial, en directe, des del Parc del Pescador. En aquest, el gerent del Patronat de Turisme de Cambrils, Vadim Koryagin, va explicar que segons els estudis realitzats en les darreres edicions, “només un quart del públic és de Cambrils”. La resta d’assistents són veïns d’altres municipis de Tarragona, com també lleidatans, barcelonins i estrangers, que fan coincidir uns dies de vacances amb l’esdeveniment. Això corrobora que el festival és un gran aliat per a l’estratègia turística del municipi.