del 22 d'Octubre fins el 19 de Novembre

Exposició fotogràfica: Som imatge 5

del 22 d'Octubre fins el 24 d'Octubre

Visita guiada nocturna al Cementiri de Reus

Reus fomentarà el català entre nous parlants a través de la cuina

per: Redacció

Es tracta del projecte ‘Cuina sense fronteres’, guanyador de la darrera edició del Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català

La gastronomia com a eina i llenguatge universal capaç de crear vincles i superar barreres. Aquesta és la idea senzilla però potent de la qual parteix el projecte ‘Cuina sense fronteres’, de Neus Ramos, guanyador de la 12a edició del Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català, celebrat l’any passat.

Aquest octubre, l’Ajuntament de Reus posa en marxa el projecte que, a través d’un taller de cuina, oferirà un espai distès i no formal perquè persones que tenen coneixements bàsics de català el puguin practicar d’una manera diferent i original.

Projecte guanyador del Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català

Precisament, el taller estarà conduït per un cuiner que, a partir de l’elaboració d’un plat senzill, fomentarà la interacció entre nous catalanoparlants. Tot plegat, facilitarà l’aprenentatge de vocabulari i expressions relacionades amb la gastronomia.

“Els participants aniran millorant els seus coneixements de llengua catalana i, per tant, guanyaran seguretat i comoditat a l’hora d’expressar-se en català durant aquestes formacions”, ha destacat el regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus.

El regidor ha afegit que “des de la Regidoria de Política Lingüística sempre parlem de tres potes imprescindibles: formació, sensibilització i divulgació, i ‘Cuina sense fronteres’ aborda aquests tres fronts”.

Crear un espai de cuina distès per aprendre català

La formació es durà a terme al Centre Cívic Llevant i es dividirà en sis sessions, entre el 30 d’octubre i el 4 de desembre. Tot i que l’activitat és gratuïta, les places són limitades i, per tant, cal inscriure’s prèviament, enviant un correu electrònic a lpoblet@reus.cat.

RELACIONATS