Per al 2026 es vol crear un Observatori Econòmic del Hub, que recollirà dades clau del sector agroalimentari a la Catalunya Sud
El Hub Foodtech and Nutrition ha tancat el 2025 amb 77 empreses adherides i nous reptes per al 2026. L’ecosistema publicoprivat, liderat per REDESSA, treballa per impulsar la innovació en nutrició i alimentació mitjançant la col·laboració, la digitalització, la sostenibilitat i l’economia circular.
Durant aquest any, el Hub ha consolidat tres grups de treball estratègics: innovació, talent i internacionalització. En l’àmbit de la innovació, s’han definit projectes centrats en dos grans reptes: alimentació saludable i sostenibilitat. Les iniciatives es posaran en marxa a mesura que s’obrin les convocatòries de finançament, algunes previstes per a finals de desembre.
Pel que fa al talent, el Hub ha detectat la necessitat d’actualitzar la formació dels professionals i la dificultat per incorporar perfils joves, a causa del desconeixement sobre les necessitats del sector agroalimentari. Per donar-hi resposta, el 2026 s’engegaran microcredencials en col·laboració amb la URV, amb continguts adaptats a la realitat empresarial. A més, s’organitzaran dos speed datings per connectar estudiants d’FP i universitat amb les empreses del Hub.
En matèria d’internacionalització, el Hub vol ajudar les pimes del territori a créixer i exportar. La primera acció serà la participació a la Fira Alimentària de Barcelona, amb un estand conjunt on set empreses adherides tindran presència sota el paraigua del conglomerat.
El hub representa el 19% del PIB tarragoní
De cara al 2026, també es preveu la creació de l’Observatori Econòmic del Hub, que ja ha començat a recollir dades clau del sector agroalimentari a la Catalunya Sud. Segons les primeres xifres, les empreses del Hub donen feina a gairebé 10.000 treballadors i representen el 19% del PIB de la demarcació.
A més, s’impulsarà un programa d’hàbits i alimentació saludable amb incidència directa en la ciutadania i es presentarà una càtedra d’investigació en Alimentació, Salut i Sostenibilitat a inicis del 2026.