Els veïns del carrer Frederica Montseny de Salou, en guerra contra InmoCaixa

per: Miquel Ferrer

Els residents denuncien que no els deixen renovar els contractes i que el propietari ha deixat abandonat l’edifici

Els habitatges estan situats al carrer Frederica Montseny, al municipi de Salou. Es tracta de vuitanta pisos de protecció oficial propietat de La Caixa, els quals es van repartir per sorteig a famílies en situació vulnerable. Deu anys després, els veïns denuncien que han perdut l’opció de renovació de contracte que els van oferir a l’hora d’entrar-hi a viure i que l’única opció que els hi ofereixen és exercir l’opció de compra.

Habitatges Buits

Actualment, 34 dels 80 pisos de l’edifici es troben desocupats a l’espera d’un comprador. Les persones que encara hi queden miren de buscar opcions a contrarellotge, mentre que n’hi ha d’altres que han decidit quedar-s’hi a viure sense contracte, a l’espera d’un possible desnonament.

Instal·lacions malmeses

Un altre apartat que preocupa i molt als veïns, és el mal estat en què es troben les zones comunes. Segons els inquilins, l’edifici es troba molt deteriorat i des que el propietari va anunciar la seva decisió de no renovar els contractes, no tenen cap tècnic que realitzi les labors de manteniment. Des del sindicat de llogateres, denuncien que es tracta d’una estratègia per pressionar i fer marxar als residents.

Mesures per pressionar

El Sindicat de llogateres ja ha demanat ajuda a l’Ajuntament de Salou per poder afrontar el problema, i el següent pas és presentar una denúncia col·lectiva entre les promocions afectades. Actualment, 2.300 famílies estan afectades per la problemàtica i un total de 2.500 pisos.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS