La lluita pels drets LGTB, més viva que mai

per: Clara Marquiegui

En el marc del 17 de maig, la tertúlia del Qüestió de Fons de Canal Reus se centra en la lluita contra la LGTB-fòbia.

Com cada 17 de maig, aquest divendres se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Una jornada que vol conscienciar sobre la discriminació i els abusos que encara pateixen moltes persones que formen part del col·lectiu LGTB, a través de la visibilització i la lliure expressió.

Segons el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, avui dia l’homosexualitat pot suposar la pena de mort en 11 països del món i és il·legal en una setantena. A banda, més de 3.600 persones trans han estat assassinades pel fet de ser-ho, en només 12 anys. Aquestes són tres dades que evidencien que la LGTB-fòbia és un problema vigent i real avui dia. I no només en indrets llunyans als nostres, sinó que també en zones com la del Camp de Tarragona.

Si bé ja hi ha molta feina feta, encara en queda molta per fer. H₂O i Orgull Riudomenc són dos exemples d’associacions, en aquest cas del nostre territori, que impulsen el canvi per a una societat més justa i igualitària. Aquesta setmana, el programa Qüestió de Fons de Canal Reus inclou una entrevista amb totes dues entitats.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS