L’art drag queen del territori es mostra per lluitar contra les LGTBI-fòbies

per: Mireia Jansà Mata, Clara Marquiegui, Laura Roig

Mont-roig del Camp i Reus han commemorat el Dia Internacional contra les LGBTI-fòbies amb dues gales on hi han participat artistes drag del Camp de Tarragona

La Palma de Reus ha estat un any més l’escenari de la Gala Drag per tal de commemorar el Dia Internacional Contra les LGTBI Fòbies. Fins a sis artistes han participat en aquest esdeveniment on primer han donat a conèixer els seus personatges i en la segona ronda han presentat un show reivindicant la salut mental. Tot plegat presentat per la drag queen Lady Savannah i organitzat per l’associació H2O.

La presidenta de l’entitat, Berta Mascaró explica que una de les coses que es reivindica aquest 17 de maig és que ‘no cal anar a grans ciutats per identificar-se com un és lliurement, sinó que ‘ciutats com Reus són acollidores’.

Un altre municipi que ha optat per una gala drag per commemorar el 17 de maig ha estat Mont-roig del Camp que ha celebrat el seu esdeveniment a l’Església Vella. En aquesta ocasió ha estat la drag queen del poble, Maria Spetek, qui ha presentat la gala organitzada per les regidories d’Igualtat i Joventut del municipi. L’esdeveniment s’ha celebrat amb l’objectiu de donar visibilitat i empoderar el col·lectiu LGTBI, mentre es promou la creació d’espais segurs i la cultura de respecte i tolerància.

En aquest sentit, Maria Spetek destaca que ‘A Tarragona no hi ha gaires espais inclusius i possiblement molta gent és la primera vegada que pot veure artistes de la zona i conèixer que és tot aquest ambient drag així com les nostres propostes artístiques’.

D’aquesta manera el col·lectiu LGTBI del territori ha canviat les concentracions per aquestes accions més festives, però on tampoc hi ha faltat el caire reivindicatiu i la lluita contra les discriminacions LGTBI Fòbiques.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS