Esquerra fa balanç del primer any de mandat de Guaita marcant distàncies respecte de PSC i ARA

per: Redacció

Els republicans asseguren que els socialistes han tardat a agafar velocitats de creuar i que els de Daniel Rubio es deixen arrossegar pel partit més gran

Esquerra Republicana a Reus ha volgut distanciar-se dels seus socis de govern i marcar perfil propi en la valoració del partit al voltant del primer any de mandat de Sandra Guaita. Tot i que també són al govern, la seva portaveu a l’Ajuntament, Noemí Llauradó, ha assegurat que “estem gestionant una situació complexa però previsible” segons la qual el PSC ha tardat a posar-se les piles i ARA Reus està supeditat als socialistes. “Nosaltres amb cinc regidors som entre mig amb cinc regidores de pes“, ha afegit.

Ara bé, Llauradó també ha volgut aprofitar aquest primer any de mandat per deixar clar que la campanya electoral és permanent a la ciutat. “Nosaltres el 2023 ens vam presentar com el canvi que creiem que necessita la ciutat i no volem renunciar-hi el 2027“, ha dit Llauradó, que també ha volgut deixar clar que el canvi que venien els socialistes en campanya “no l’hem vist” i que simplement estan constatant una manera de fer política nostàlgica per part del PSC.

Alcaldes socialistes i convergents

Afegeix Llauradó que la ciutat suma 45 anys d’alcaldies socialistes i convergents i que si no hi ha un canvi Reus quedarà estancat. Preguntada per si la presència dels republicans al govern no ajuda a canviar aquesta tendència assegura que l’únic que ho farà serà que Esquerra tingui l’alcaldia: “Aquest és el punt d’inflexió que ens fa falta“, ha reblat.

Llauradó ha ratificat que el govern és sòlid i que actuen amb lleialtat. Des de les seves regidories, diu que continuaran treballant per transformar la ciutat en l’àmbit urbanístic als barris del Carme i del Carrilet; el futur teatre del Bravium; la nova empresa funerària mancomunada amb altres municipis de l’àrea metropolitana; o la regeneració econòmica a través de la formació, entre altres.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS